Postupující do celostátního kola SOČ

Ve čtvrtek 11.5. Dům dětí a mládeže Ústí nad Labem společně s Fakultou životního prostředí UJEP pořádal krajské soutěžní kolo Středoškolské odborné činnosti. Bylo prezentováno 62 prací od 67 autorů ze 16 různých oborů. Práce pak hodnotilo 6 odborných porot složených z 31 akademických pracovníků a dalších významných odborníků. Prezentované práce dosahovaly velmi vysoké úrovně a bylo zřejmě, že poroty neměly rozhodování jednoduché.

Mezi postupující do celostátního kola se nakonec dostali následující soutěžící:

Jakub Hadač: Charakteristika gama záblesku GRB210306A. Fyzika. Gymnázium Žatec.

Marek Plachý: Multiparametrický monitoring kvality ovzduší s využitím moderních analytických metod. Chemie. Gymnázium Ústí nad Labem.

Jan Vosejpka: Screeningové metody pro detekci omamných a psychotropních látek. Chemie. Schola Humanitas.

Eliška Žejdlíková: Analýza českých granátů. Biologie a vědy o Zemi. Gymnázium Teplice.

Martina Frýbová: Míra odmítání parazitických vajec ťuhýkem obecným (Lanius collurio). Biologie a vědy o zemi. Gymnázium Žatec

Anna Benešová: Stanovení množství rozložené hmoty modelové celulózy v půdě na základě vnějších vlivů. Ochrana a tvorba životního prostředí. Schola Humanitas.

Karolína Pletichová: Využití vytvořené didaktické hry k procvičení slovesného vidu pro žáky 8. tříd ZŠ a víceletých gymnázií. Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie. Gymnázium Žatec.

Jan Kubelík: Didaktická pomůcka pro výuku hodin vlastivědy v obci Nové Sedlo. Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie. Gymnázium Žatec.

Vít Nachlinger: Vliv délky pěstování sadby chmele na optimální tvorbu kořenové biomasy. Zemědělství, potravinářství, lesní a vodní hospodářství. Gymnázium Žatec.

Jiří Vondráček: Vliv canisterapie na jemnou motoriku a psychické stavy seniorů. Zdravotnictví. Gymnázium Žatec

Anna Semrádová: Myší model NPY-cre jako nástroj pro zkoumání neuronů produkujících neuropeptid Y. Zdravotnictví. Gymnázium a SOČ Podbořany.

Jan Plešingr: Traťový úsek železniční trati 081 Benešov nad Ploučnicí – Jedlová. Strojírenství, hutnictví a doprava. Vyšší odborná škola a SPŠ strojní, stavební a dopravní, Děčín.

Pavol Fuka: Železniční doprava ve Vysokých Tatrách. Strojírenství, hutnictví a doprava. Vyšší odborná škola a SPŠ strojní, stavební a dopravní, Děčín.

Štěpán Kraus: Ovládání robotů pomocí mikrokontroléru ESP32. Elektrotechnika, elektronika a telekomunikace. Gymnázium Václava Hlavatého, Louny.

Antonín Háma: Sexismus a jeho psychologické aspekty. Pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času. Gymnázium Ústí nad Labem.

Kateřina Šott: Kriminalita mládeže. Pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času. OA a SOŠ zemědělská a ekologická, Žatec.

Jiří Novák: Vískum víslovnosťi přejatíx slof. Filozofie, politologie a ostatní humanitní a společenskovědní obory. Gymnázium Teplice.

Miroslav Hakala: Trestanecké tábory při československých uranových dolech. Historie. Gymnázium Žatec.

Klára Victory Klimecká: Od Trafalgaru po Jutsko: Vývoj Britského královského námořnictva mezi lety 1805 – 1916 a jeho vliv na utváření moderního světa. Historie. Gymnázium Teplice.

 

Cenu děkana Fakulty životního prostředí za nejlepší práci v oblasti přírodních, technických a příbuzných oborů získali:

Jan Vosejpka: Screeningové metody pro detekci omamných a psychotropních látek. Chemie. Schola Humanitas.

Čeněk Mokrý, Petr Roth: Studium ionizujícího záření a meteorologických jevů v atmosféře pomocí stratosférického balónu. Fyzika. Gymnázium Kadaň.

Eliška Žejdlíková: Analýza českých granátů. Biologie a vědy o Zemi. Gymnázium Teplice.

Anna Benešová: Stanovení množství rozložené hmoty modelové celulózy v půdě na základě vnějších vlivů. Ochrana a tvorba životního prostředí. Schola Humanitas.

 

Všem soutěžícím gratulujeme a postupujícím držíme palce v celostátním kole.