Mimořádný harmonogram akademického roku

Na Fakultě životního prostředí UJEP došlo k ZÁSADNÍM změnám v organizaci stávajícího akademického roku 2019/2020. V souvislosti se stavem nouze v České republice muselo na fakultě, ale i na celé UJEP, mimořádně dojít ke změnám harmonogramu stávajícího akademického roku, jehož aktuální (mimořádnou) podobu naleznete na adrese https://www.fzp.ujep.cz/harmonogram.

Výuka v letním semestru bude probíhat až do 13.6. Tím vznikne větší prostor pro realizaci distanční výuky i pro případnou prezenční výuku, zejména exkurze nebo laboratorní cvičení, pokud již dojde k otevření škol. Počítejte prosím i s tím, že během výukového období může dojít ke zkoušení, což umožňuje Studijní a zkušební řád UJEP. V takovém případě budou zkouškové termíny vypsány s dostatečným předstihem a studenti o nich budou včas informováni vyučujícími. 1. část letního zkouškového období započne 15.6. a bude trvat až do 18.7. Tím dojde ke zkrácením letních prázdnin na období od 19.7. do 23.8. Druhá část zkouškového období započne 24.8. a bude prodloužena až do 30. 9. 2020.

S posunem termínů konce výuky i zkouškového období souvisí i konečný termín pro zadávání témat bakalářských nebo diplomových prací pro studenty 2. ročníku bakalářského a 1. ročníku navazujícího magisterského studia, který je posunut na 17.7. V souvislosti se zadáváním závěrečných prací upozorňuji na nový příkaz děkana č. 4/2020 Pravidla pro zadávání a vedení bakalářských a diplomových prací, účinný od 26.3.2020, který zavádí zadávání a schvalování závěrečných prací elektronickou formou a stejně tak i jejich odevzdávání! Odevzdávané bakalářské a diplomové práce tak již není potřeba tisknout a vázat. Pravidla jsou dostupná na adrese:
https://www.fzp.ujep.cz/wp-content/uploads/2020/03/PD_4_2020_Pravidla_pro_zadavani_zaverecnich_praci_web.pdf. Studentům dokončujícím bakalářskou nebo diplomovou práci doporučuji podívat se i na zcela novou směrnici proděkana pro studium č.1/2020 Pokyny pro vypracování bakalářské a diplomové práce na FŽP UJEP umístěnou na adrese:
https://www.fzp.ujep.cz/wp-content/uploads/2020/03/Smernice_PS_01_2020.pdf.

Významná změna termínů se dotýká zejména studentů 3. ročníku bakalářského a 2. ročníku magisterského navazujícího studia. Letní termíny obhajob a státních závěrečných zkoušek z přelomu května a června jsou zrušeny. Obhajoby a SZZ proběhnou začátkem září v termínech 1.9. – 4.9. pro bakalářské studium a 7.9. – 11. 9. pro navazující magisterské studium. Na 6.6. je proto pro tyto studenty stanoven konec výuky v letním semestru a na 8.6. pak zahájení zkouškové období pro 3. r. bakalářského a 2. r. nav. magisterského studia, které potrvá o 11. 7. Nejzazší termín pro odevzdání bakalářských a diplomových prací na katedry a pro odevzdání přihlášek ke státním závěrečným zkouškám na studijní oddělení je stanoven na 17.7. Termín listopadových obhajob a SZZ zůstává v platnosti a též nejzazší termín pro odevzdání bakalářských a diplomových prací na katedry stejně jako termín pro odevzdání přihlášek k listopadovým státním závěrečným zkouškám na studijní oddělení, který je stanoven na 30.9.

 

Výuka v akademickém roce 2020/21 započne 1.10.2020.