Krajské kolo ekologické olympiády se po roce opět vrací na FŽP

Po roce se na půdě Fakulty životního prostředí UJEP bude opět konat krajské kolo Ekologické olympiády žáků středních škol a gymnázií ve školním roce 2021/22. Spolu se Severočeským centrem ochránců přírody při 4. ZO ČSOP Tilia a Domem dětí a mládeže a ZPDVPP, Ústí n. L. se za přispění projektu Univerzita 21. století – Univerzita reflektující
problémy regionu severozápadních Čech bude v prostorách FŽP UJEP konat ve dnech 7.-9.10. soutěžní klání 26 dvou- až tříčlenných družstev složených ze studentek a studentů středních škol a gymnázií z celého Ústeckého kraje. Kromě samotných soutěžních úloh bude pro soutěžící a jejich doprovody připraven program zaměřený jak na ukázky praktické výuky v oblasti životního prostředí, tak i na odborná témata související s výzkumem realizovaným na fakultě.
Vedle standardního ocenění soutěžících v hlavní soutěži a doprovodných soutěžích bude udělena i cena děkana FŽP UJEP za nejlepší zpracování praktického úkolu.
Akademičtí pracovníci fakulty se aktivně zapojili do přípravy soutěžních úloh a budou se podílet i na jejich vyhodnocení jako členové odborné poroty soutěže.
Krajské kolo Ekologické olympiády žáků středních škol a gymnázií ve školním roce 2021/22 je na FŽP UJEP realizován v rámci projektu U21 – Univerzita reflektující problémy regionu severozápadních Čech reg. č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/18_058/0010208.