Hledáme zootechniky, agronomy, traktoristy

Farma Otročín sídlící v Otročíně ( Karlovy Vary) se řadí na 1. místo v rámci největšího producenta bio mléka v ČR. Aktuálně je zde 700 ks plemene Čestr s plánem 800 ks a 250 ks masného dobytka plemene Charolais.
Během dvou měsíců se bude budovat zcela nová produkční stáj s 12 ks dojícími roboty. Aktuální LPIS o výměře 1650 ha.

www.farmaotrocin.cz

Farma Bemagro sídlící v Malontech ( Český Krumlov) se řadí na 2. místo největšího producenta bio mléka v ČR. Společně s Farmou Otročín vyprodukujeme 25% bio mléka z celé ČR. Bemagro má aktuálně 400 ks dojnic a 100 ks masného dobytka plemene Limousine ( plán na 450ks). Během dvou měsíců budeme i my přecházet na robotické dojení v počtu 6 dojících robotů. Aktuální LPIS o výměře 1930 ha. Bemagro disponuje vlastní malou mlékárnou a vyrábíme, jogurty, tvarohy, kefíry apod. V roce 2021 jsme uspěli v soutěži Chutná hezky Jihočesky se zákysem 2. místo a tvarohem 3. místo.

Obě farmy jsou příznivcem moderních technologií, chceme být lídři v ekologickém zemědělství a udávat směr ostatním.
Využíváme např. SCR obojky k vyhledávání aktivity a říje zvířat – komunikace s dobytkem přes PC, telefon
Ocasní senzory CalveSense – oznamují nám kdy se kráva začíná telit – komunikace s dobytkem přes PC, telefon
Automatické přihrnovače krmení a během léta i automatické stírače na kejdu.
Mléčné roboty krmící telata – každému se na ušní známku zavěsí čip a nadefinuje se přesná mléčná krmná křivka
V Otročíně jsme už prováděli, v Bemagru během blízké doby – Variabilní hnojení kejdou – máme zmapovaný náš LPIS  (podle chlorofylu) a víme, jaká místa přesně je zapotřebí živinami více či méně podpořit. Nehnojíme už m3 kejdy na hektar, ale dokážeme nastavit, že naše fekály vyaplikují např. 60kg N/ha. Cisterna si dělá sama rozbory kejdy a podle toho aplikuje. K hnoji a kejdě se chováme jako ke zlatu a ne jako k odpadu. Nyní pracujeme např. na optimalizaci půdních bloků z hlediska pojezdu techniky.

Snažíme se jít moderní technologií obklopujeme se lidmi, které zemědělství baví. Bohužel jich v dnešní době už moc není. Pro představu věkový průměr vedoucích zaměstnanců máme méně než 35 let.

Pro obě společnosti hledáme zootechniky, agronomy, traktoristy které si rádi zaučíme. Čistě vzato hledáme jakéhokoliv člověka, co ho baví zemědělství a může mu vzniknout úplně jiná pozice, např. manažerská. Stačí nám základy ze školy a chuť se učit novým věcem.  Pro Bemagro hledáme i mléčného potravináře do naše mlékárny.

Pro naši novou Farmu na Plzeňsku hledáme stejné pozice + ředitele/jednatele společnosti.

Kontaktní osoba pro zájemce o práci:

Ing. Martin Všechovský
ředitel společnosti Bemagro
Malonty 101, 382 91 Malonty
E-mail:
Tel.: 601 122 991
www.bemagro.cz