Udržitelný startup hledá studentku/a na dlouhodobou spolupráci při škole.

Green0meter se věnuje výpočtu uhlíkové stopy (dle GHG protokolu) a jejím následným off-setem prostřednictvím uhlíkových kreditů (například pomocí výsadby stromů, zachycování CO2 ze vzduchu, apod..). Naší činností se tak snažíme přispět k dosažení bezemisní ekonomiky pomocí tržních mechanismů.

Hledáme motivovaného studenta/studentku, s plynulou AJ, který by nám pomohl především v oblasti auditu emisí – mezi jeho úkoly by patřil sběr dat o společnostech, jejich vyhodnocení a následný výpočet CO2 ekvivalentu. Paralelně bude součástí týmu, který buduje platformu pro výpočet uhlíkové stopy a týmu, který pracuje na sociální síti postavené na komunitním vysazování stromů.

Přivítáme i další myšlenky/nápady, pokud se tomuto tématu věnujete. Mezi naše rozpracovaná témata patří např. i měření vlivu zadržování vody v krajině na zachycení CO2, využívání řas pro DACC (Direct Air Carbon Capture) apod..

Pokud Vás toto téma zajímá, ale nemáte dostatek zkušeností, určitě se nebojte ozvat, hledáme především kolegy co se budou chtít s námi dále učit.