Omezení osobní přítomnosti studentů a povinnost testování

S účinností od 24. dubna 2021 do odvolání je v souladu s mimořádným opatřením MZČR umožněna osobní přítomnost studentů na vzdělávání (výuce, praxi a zkouškách, pokud nejsou individuální – i tam je to důrazně doporučeno) pouze studentům, kteří se prokáží:

  1. negativními výsledky antigenního testu na přítomnost antigenu viru SARSCoV2 nebo RTPCR testu na přítomnost viru SARSCoV2 (test nesmí být starší než 48 hodin, v případě testu provedeného na UJEP 7 dní), nebo
  2. potvrzením vystaveným poskytovatelem zdravotních služeb (SMS), že prodělali v posledních 90 dnech COVID19, nebo
  3. certifikátem MZ ČR, že byli proti COVID19 očkováni. Studenti při vstupu do objektů UJEP musí i nadále respektovat aktuální vládní opatření, (použít kzakrytí úst a nosu respirátor FFP2 nebo obličejovou masku, dodržovat rozestupy a akceptovat povolený počet osob v prostoru).

V souvislosti s tím zahájí UJEP od 26. dubna 2021  testování studentů

POZOR – je nutné mít průkaz studneta !

Testování bude porbíhat ve Fialovém sále MFC v areálu KAMPUS (přes nádvoří naproti budově FŽP) . Podrobnosti o testování naleznete v příkazu rektora č. 2/2021

  1. Studenti UJEP mohou využít testovací prostor UJEP. Testování probíhá vobjektu MFC, vprostoru Fialového sálu, který bude označen nápisem „Testovací místnost pro studenty“. Prostory Fialového sálu mají účinné větrání, které bude zajištěno po celou dobu testování.
  2. Testování bude probíhat v týdenním režimu: pondělí pátek, vždy od 7:00 do 12:00 hodin.
  3. Testovaný student předloží testující osobě, která je odborně způsobilá kprovádění testu, identifikační kartu studenta, platný průkaz zdravotní pojišťovny, a sdělí své jméno a příjmení. Následně mu odborně způsobilá osoba provede test.
  4. Student musí vyčkat na výsledek testu, který mu oznámí osoba provádějící test (cca do 15minut). Informace o výsledku bude studentovi předána v listinné formě.

Přílohy:

Mimořádné opatření MZ ČR (Příloha č. 1 usnesení vlády ze dne 19. 4. 2021 č. 393)

Mimořádné opatření MZ ČR (Příloha č. 2 usnesení vlády ze dne 19. 4. 2021 č. 393)

Příkaz rektora č. 2/2021 K testování studentů na přítomnost viru SARS-CoV-2