Fakulta poskytuje počítače a míchá desinfekci pro boj s virem SARS-CoV-2

I když studenti 👨🏻‍🎓👩🏼‍🎓 na Fakultě životního prostředí UJEP nejsou, počítače 💻 nezahálí a v rámci celosvětového projektu Folding@home se věnují viru SARS-CoV-2 🦠. Analyzují jeho strukturu a interakci s lidskými buňkami a hledají látky, které by proti viru mohly být účinné.

Podrobnosti o přidělené výpočtové kapacitě lze sledovat zde.

Více o Folding@home zde.

Naše Fakulta životního prostředí UJEP dodala na základě poptávky několik desítek litrů desinfekčního prostředku na ruce dle instrukcí WHO. Prvních deset litrů putovalo městu Jirkov, kde se městský úřad stará o distribuci desinfekcí do rukou zdravotníků, hasičů a dalším potřebným. Další balení po 4 litrech obdrželi lékaři a lékařky z Dětského střediska Suchdol a z Dětského střediska Stříbrníky. 💚 Současně je na vrátnici fakulty přistaven kanystr s desinfekcí pro zaměstnance, ale přijít nabrat si mohou i studenti případně jiní zájemci a přátelé fakulty. V tuto chvíli máme zatím dostatek zásob a jsme schopni dodat desinfekci i případně dalším zájemcům ze zdravotnictví nebo sociálních služeb. 🏥 (https://www.jirkov.cz/prakticke-informace/tiskove-zpravy/tiskove-zpravy-aktualne/podekovani-fakulte-zivotniho-prostredi-ujep-v-usti-nad-labem-3749cs.html) Aktuálně darujeme prvních deset litrů desinfekce také EUC Klinice v Ústí nad Labem, která má stále nedostatek ochranných pomůcek.

V době koronavirové 🦠, kdy studenti musí být doma, učíme na Fakultě životního prostředí UJEP ONLINE 📣. Náš Petr Novák využívá a současně testuje pro svou výuku nástroj BigBlueButton 🔵, který zprovoznilo Centrum informatiky UJEP. Součástí nástroje je možnost uložení záznamu a následné poskytnutí odkazu studentů.