Geoinformatiku lze od října studovat i v navazujícím magisterském studijním programu

Na Fakultě životního prostředí UJEP byl právě akreditován nový navazující magisterský studijní program Environmentální geoinformatika – v prezenční i kombinované formě. Environmentální geoinformatika sází na praktické aplikace metod geoinformatiky v oblasti životního prostředí. Předměty zařazené do výuky využívají nejmodernější technologie ve smyslu programového vybavení a technického zajištění.
Studenti se tak seznámí s pokročilými metodami zpracování dat dálkového průzkumu Země, udělají si licenci pro provoz dronů, a budou se věnovat pokročilým analytickým metodám v prostředí GIS.
Studijní program byl akreditován jako profesně zaměřený, přičemž jeho struktura byla připravena v návaznosti na potřeby státní správy a soukromých firem. Studenti tak budou vedle klasické výuky účastnit také praktické výuky, a praxe. Na přípravě a realizaci výuky se podílejí odborníci z praxe – je tak zajištěna vysoká uplatnitelnost absolventů na trhu práce.
Tento magisterský studijní program rozvíjí stávající bakalářský studijní program Aplikovaná geoinformatika, nicméně je otevřen pro všechny, kteří mají zájem prakticky rozvíjet své geoinformatické schopnosti (nejen) v
oblasti životního prostředí.

Do studijního programu Environmentální geoinformatika se mohou uchazeči hlásit již nyní!

Podmínky přijímacího řízení jsou dostupné na webu fakulty. Přihlášky lze podávat až do 25.8.2023.

Uchazeči o studium budou přijímáni na základě ústní přijímací zkoušky, formou motivačního pohovoru. Přijímací řízení proběhne 6. 9. 2023 (konkrétní hodina bude upřesněna v pozvánce k přijímací zkoušce).

Studijní program byl připravován v rámci projektu Univerzita 21. století – Kvalitní, moderní a otevřená instituce, reg. č. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_015/0002408 jako součást klíčové aktivity Podpora a rozvoj polytechnických studijních programů (KA02), který je realizován v rámci OP Výzkum, vývoj a vzdělávání a spolufinancován Evropskou unií.