Začalo druhé funkční období děkana FŽP, doc. Dr. Ing. Pavla Kuráně

Děkan FŽP doc. Dr. Ing. Pavel Kuráň, zvolený na funkční období od 1.5.2023 do 30.4.2027 se rozhodl obměnit vedení fakulty na dvou klíčových postech:

· Novým proděkanem pro vnější vztahy se stává Ing. Pavel Krystyník Ph.D., který nahrazuje Mgr. Miloslava Kolenatého. Před Dr. Krystyníkem stojí velká výzva zvrátit nynější nepříznivý trend poklesu zájemců o studium, se kterým se potýká většina vysokých škol. Zejména se chystá zaměřit na přímou spoluprací se středními školami v kraji, prohloubení spolupráce s významnými institucemi v ústeckém kraji a širším okolí. Jednou z klíčových aktivit bude zejména propagování aktivit výzkumu a výuky v oblasti chemie a materiálů, vedle již dobře etablovaných oborů geoinformatiky a ochrany životního prostředí. Nesmíme však zapomínat na důležitou roli v mezinárodních vztazích jak díky programu ERASMUS tak i jiným programům mezinárodní spolupráce.

· Vedoucím katedry environmentální chemie a technologie se stává doc. Ing. Jiří Orava Ph.D., který nahrazuje dr. Krystyníka. Úkolem doc. Oravy je zajištění personální stability, rozvoje katedry v oblasti vzdělávání studentů a podpory jednotlivých výzkumných týmů v jejich aktivitách.

Všem velice děkujeme za jejich dosavadní práci a držíme jim palce, ať se s novými úkoly poperou statečně a zdárně pokračují v rozvoji celé fakulty.”